ESSENTIE

Door als bedrijf te starten met de rationalisatie van uw huidige rapporten maakt u middelen vrij om uit te geven aan een BI tool. Middelen die u kunt aanwenden om BI aan te schaffen.

Wat en waarom Rapport Rationalisatie

Veel bedrijven rapporteren zich suf. Zonder te weten wat de bijdrage is van de rapportage. Als er na bestudering van het rapport geen andere beslissingen worden genomen, heeft het rapport geen toegevoerde waarde, dus geen zin. Ook rapporten die op elkaar lijken en die hetzelfde doel dienen zijn overbodig. Wellicht een idee om eens in kaart te brengen welke rapporten worden gefabriceerd, voor welk doel, wie de eigenaar is en waar de gebruikte data vandaan komt. U zult versteld staan van de kansen voor besparing.

Toegang en inzage in rapporten

Wilt u echt een zaak maken van het voorkomen van duplicatie, en dus het verspillen van kosten, moet u de beschrijving van de geïnventariseerde rapporten aan iedereen beschikbaar stellen. Dit roept een halt toe aan het maken van nieuwe rapporten. De inhoud verstrekt u alleen aan diegene die toestemming krijgen voor inzage van het specifieke rapport. Dit is te regelen met een workflow tussen het overzicht van de rapporten en de daadwerkelijke rapport.

En waar zit dan de besparing

Nadat u zicht hebt op alle rapporten kunt u rapporten gaan combineren en rapporten zonder eigenaar of dubieuze bron gaan elimineren. Stop met het verstrekken van rapporten en wacht tot iemand komt vragen. Geen vraag moet een aanbod betekenen. Een besparing van 20-25% is haalbaar. Van dit geld kunt u dan uw BI tool aanschaffen. Met dit gereedschap komt u in de volgende fase. De spreadsheets de administratie uit en over op BI rapportering die de data rechtstreeks haalt uit de bron. Dit zorgt voor een waarheid binnen uw onderneming.

En waarom zou ik BI moeten willen

Nadat u zonder extra uitgaven uw BI tool heeft aangeschaft gaat u rapporten vanuit de brondata. Niet via allerlei input in spreadsheets maar door koppelen. De rapportering komt dan tot stand door gebruik te maken van data uit uw bronsystemen. De enige echte waarheid in uw bedrijf. Als deze niet goed is. Zijn uw processen niet juist. Deze aanpassen geeft uw een voorsprong op uw concurrenten. U wordt sneller en slagvaardiger. Een aanrader.

De snelle weg

De snelle weg naar rapport rationalisatie, de koppeling naar de rapporten en de bijbehorende work flows hebben wij gerealiseerd in onze Business Cockpit (zie bovenaan de bladzijde). Vanuit de cloud kunt u morgen beginnen. Ook de koppeling het het BI tools is er. Niets houdt u tegen om deze professionalisering ook daadwerkelijk door te gaan voeren. Dit geeft u de “business growth acceleration”. Wilt u hulp bij de definitie van uw plannen. Vraag ons.